Sportovní den ve Vysokém Mýtě

Ve středu 12. června 2019 pořádalo město Vysoké Mýto ve spolupráci se střediskem volného času Mikádo „Sportovní den“. Této akce při příležitosti dětského dne se na vysokomýtském náměstí zúčastnili i nejmenší karatisté z přípravky vysokomýtského oddílu školy Moderního Sportovního Karate (MSK).

Sportovního dne se zúčastnili: vedoucí oddílu a trenér přípravky karate Martin Čipera – II. Dan, Kateřina Kučerová – 3. kyu, Daniel Čipera – 7. kyu, Tobiáš Pilař – 9. kyu, Jan Krbek – 9. kyu a Tereza Kopecká, Michaela Pešinová, Michaela Jílková, David Dryml – 10. kyu, Markéta Sůrová – 10. kyu, David – 10. kyu, Tommy Zigo – 11. kyu, Matěj Kotrba – 11. kyu a mladí karatisté Dětské Přípravky (DP) Aneta Mrkosová, Daniel Brauner, Laura Brýdlová, Tomáš Brýdl, Jan Jiskra, Radek Jiskra a Prokop Vojáček.

Během Sportovního dne se se uskutečnilo několik vystoupení. Nejprve předvedli nejmladší karatisté z Dětské Přípravky svoji formu KOKI – ukázku manévrování proti imaginárním útočníkům.

Poté všichni společně předvedli skupinové zacvičení formy Primy – ukázku boje proti imaginárním útočníkům. Forma Prima je určena pro bílé a žluté pasy (12. až 9. kyu).
V dalším bloku vystoupení Daniel Čipera předvedl formu Set, určenou pro hnědé pasy a společně s ním Martin Čipera zacvičil synchronizovaně zrcadlovou formu Kontra Set, určenou pro černé pasy. Tobiáš Pilař ukázal, jak taková forma vypadá reálně s útočníky – předvedl demonstraci formy Primy.

Poslední částí vystoupení byla ukázka technik karate ve dvojicích a přerážení s našimi nejmenšími karatisty. Tato část společně s demonstrací Primy měla největší ohlas u diváků Sportovního dne.

Jako odměna pro všechny zúčastněné karatisty jsme ve spolupráci s vysokomýtským Sokolem připravili tréninkový blok „provazochodectví“ ve Slackline academy vedený jednou z nejlepších českých slacklinerek Aničkou Hanuš Kuchařovou.