Zimní seminář karate

Rok 2019 jsme začali prvním letošním celorepublikovým soustředěním karatistů s ligovým testovním turnajem o víkendech 19. až 20. 1. a 26. až 27. 1. 2019. Tentokráte náš vysokomýtský oddíl školy Moderního sportovního karate (MSK) vyrazil do Hanušovic u Šumperka.

Z našeho oddílu se ho zúčastnili: František Starý – I. Dan; David Mikeš – I. Dan; Kateřina Kučerová – 3. kyu; Barbora Trtíková – 6. kyu; Michal Čermák – 8. kyu; Tobiáš Pilař – 9. kyu; Jan Krbek – 9. kyu; Matyáš Votroubek – 10. kyu; Tereza Kopecká – 10. kyu; Michaela Jílková kyu; Markéta Sůrová – 11. kyu a naši nejmladší karatisté z dětské přípravky: Tommy Zigo a Matěj Kotrba.

První víkend semináře byl svojí náplní speciální. Pod vedením mistra Miroslava Zezulky, VI. Dan, jsme si zopakovali a procvičili prvky plyometrických startů do základních technik úderů, přímých kopů.

Druhý víkend si karatisté zopakovali plyometrické starty a jejich použití v technikách karate. Víkend pokračoval testovním turnajem, skládajícím se ze dvou disciplín – forma a boj (sparing lehčí forma boje a sportovní boj – kumite). Pro členy vysokomýtského oddílu dopadl velmi dobře.
A tady jsou naše výsledky:

Forma:
Quarta Set Kateřina Kučerová 2. místo
Tertia Set Barbora Trtíková 5. místo
Secunda Set Michal Čermák 6. místo
Prima (9. kyu) Tobiáš Pilař 3. místo
Jan Krbek 4. místo
(10. kyu) Matyáš Votroubek 2. místo
Tereza Kopecká 4. místo
Michaela Jílková 6. místo
(11. kyu) Markéta Sůrová 4. místo
Prima finále Tobiáš Pilař 4. místo
Matyáš Votroubek 5. místo
Jan Krbek 6. místo
Prima Kids (Dětská Přípravka) Matěj Kotrba 4. místo
Tommy Zigo 5. místo

Sparing:
F16 – ženy pod 16 let Michaela Jílková 2. místo
Tereza Kopecká 3. místo
M16 – muži pod 16 let Jan Krbek 1. místo
Matyáš Votroubek 2. místo
Tobiáš Pilař 4. místo

Sportovní boj:
FA – ženy absolutní Kateřina Kučerová 4. místo
Barbora Trtíková 5. místo

Mezi všemi zúčastněnými oddíly z celé České republiky se náš vysokomýtský oddíl na tomto semináři umístil na 3. místě se ziskem 34 bodů do celostátní Ligy MSKA-CZ 2019.

Při udílení vyšších technických stupňů jsme se mohli radovat spolu s Matyášem Votroubkem, který obdržel 9. kyu (druhý žlutý pás). Markéta Sůrová získala 10. kyu (první žlutý pás). Tommy Zigo v rámci Dětské Přípravky (DP) obdržel I. stupeň (první černý proužek) a tím získal 11. kyu v základním programu školy MSKA (druhý bílý pás). V dětské přípravce byl ještě dekorován Matěj Kotrba, který obdržel 11. stupeň DP (první hnědý proužek).

Všem úspěšným karatistům gratulujeme a přejeme jim další skvělé výsledky.

www.mska.cz/vysokemyto