Přípravný turnaj dětských přípravek karate

V úterý 7. května 2019 uspořádal oddíl Moderního Sportovního Karate (MSK) Vysokého Mýta Turnaj dětských přípravek karate. Tohoto přípravného testovního turnaje se zúčastnili karatisté ze džbánovského oddílu a karatisté z pokročilé dětské přípravky a také nejmenší z dětské minipřípravky bojových sportů vysokomýtského oddílu školy MSK.

O přípravu a organizaci této akce se postaral vedoucí oddílu MSK Džbánov Václav Doubravský – 1. kyu.

Turnaj začal společným nástupem. Poté již přišla velká chvíle pro naše nejmenší karatisty. Děti byly rozděleny do skupin dle výkonnosti a pokračovali jsme testováním předvedení formy (katy) – boje proti imaginárním útočníkům přesně předepsanými technikami. Každý z dětí
si zacvičil svoji dětskou formu KOKI. Pro některé to byl historicky první start na soutěži.

Turnaj pokračoval vystoupením žlutých a oranžových pasů vysokomýtského oddílu. Na závěr testovního turnaje proběhl nástup dle jednotlivých skupin, nejlepší karatisté byli vyhlášeni na improvizovaných stupních vítězů a odměněny věcnými cenami.

V kategorii nejmladších karatistů se v dětské formě KOKI umístila na prvním místě Laura Brýdlová (oddíl VMy), na druhém místě Radek Jiskra (VMy) a na třetím místě Kristýna Kuchtová (VMy).