MČR ve sportovní gymnastice 2017

Ve dnech 27.-28.10.2017 pořádala naše jednota z pověření ČGF

Mistrovství České republiky jednotlivkyň žákyň C, juniorek C a žen C ve sportovní gymnastice pro rok 2017.

Pro letošní rok jsme, jako již tradiční pořadatelé, vybrali město Litomyšl, které je pro takové události dobře vybavené a také velmi atraktivní pro návštěvníky. Program měl několik částí:

1.Akci pro veřejnost, zvláště z řad dětí a mládeže, workshop parkouru, kterou vedli kvalifikovaní trenéři skupiny Flow Vision.

2.Gymnastická soutěž, složená ze závodů čtyř kategorií v průběhu dvou dnů v Městské sportovní hale v Litomyšli. Za naši jednotu startovala děvčata paní trenérky Macháčkové, v kategorii mladších žákyň Anna Neklová – 8.místo, Veronika Csernyanszká – 27.místo, Amélie Zemanová – 36.místo, v kategorii starších žákyň Lucie Zemanová – 7.místo a v kategorii žen Kristýna Beránková – 2.místo, Anna Svobodová – 9.místo a Klára Vachalíková – 15.místo.

3.Vzdělávací seminář Technické komise žen ČGF v prostorách Evropského školícího centra na zámeckém návrší v Litomyšli, určený zejména pro odbornou veřejnost z řad trenérů a rozhodčích.

4.Kulturní akce pro širokou veřejnost z Litomyšle a okolí – vystoupení novocirkusové akrobatické skupiny Losers v kostele Nalezení sv. Kříže v Litomyšli.

Celá sportovně-kulturní událost měla velký ohlas a hladký průběh. Za to patří dík i našim dobrovolníkům, sponzorům, dárcům a rodičům. Děkujeme i našim závodnicím za vzornou reprezentaci a přejeme mnoho sil do dalšího tréninku.