Vystoupení na Akademii Mikáda

Ve středu 22. května 2019 pořádalo v místním M-Klubu středisko volného času svoji Akademii „Mikádo, aneb kroužky na živo“. Této akademie se také zúčastnili nejmenší karatisté z přípravky vysokomýtského oddílu školy Moderního Sportovního Karate (MSK).

Vystoupení se zúčastnili: vedoucí oddílu mistr Martin Čipera – II. Dan, trenér přípravky karate Daniel Čipera – 7. kyu, Tobiáš Pilař – 9. kyu, Jan Krbek – 9. kyu, David Dryml – 10. kyu, Tereza Kopecká – 10. kyu, Michaela Pešinová – 10. kyu, Markéta Sůrová – 10. kyu, Tommy Zigo – 11. kyu a děti z dětské přípravky (12. kyu) – Matěj Kotrba, Aneta Mrkosová, Daniel Brauner, Tomáš Brýdl, Laura Brýdlová a Prokop Vojáček. Videa a focení se ujal mistr František Starý – I. Dan.

Nejprve děti z kurzů Dětské přípravky karate předvedli společně skupinové zacvičení formy KOKI – ukázku boje proti imaginárním útočníkům. Forma KOKI je určena pro děti z dětských přípravek.

Žluté pasy předvedli společně skupinové zacvičení formy Primy. Forma Prima je určena pro bílé a žluté pasy (12. až 9. kyu).


V dalším bloku vystoupení Daniel Čipera předvedl formu Secundu, Tertii, Quartu a Quintu synchronizovaně s Martinem Čiperou, který cvičil tyto formy v zrcadlovém provedení – kontra formy.

Následně Tobiáš Pilař ukázal, jak forma Prima vypadá reálně s útočníky, předvedl demonstraci formy Primy.

Následovala ukázka technik úderů a kopů ve dvojicích.

Poslední částí vystoupení byla ukázka přerážení. Když začali přerážet naši nejmenší karatisté, obecenstvo nejprve tiše žaslo a pak začalo učinkující povzbuzovat. To je tak vyburcovalo, že přeráželi s takovým nasazením, až rozlámané kusy desek létaly vzduchem.

Všem úspěšným karatistům gratulujeme a přejeme jim další skvělé výsledky.

www.mska.cz/vysokemyto