Jarní seminář karate

O víkendech 23.3. – 24.3. a 30.3. – 31.3.2019 se uskutečnilo jarní celorepublikové soustředění karatistů s ligovým testovním turnajem v Zábřehu na Moravě. Semináře se zúčastnilo i dvanáct karatistů vysokomýtského oddílu školy Moderního sportovního karate (MSK).

První víkend si karatisté s bílými a žlutými pasy opakovali techniky úderů, přímých kopů a podmetů ze základního programu 10 a 9 pod vedením mistra Radovana Andrleho, IV. Dan a Aleny Bajerové, III. Dan.

Druhá skupina karatistů s oranžovými pasy procvičovala pod vedením mistra Pavla Trunce, III. Dan, techniky z cvičebních programů 8 a 7.

Třetí skupina karatistů s vyššími technickými stupni (zelení až černí) procvičovala pod vedením mistra Adama Knajbla, III. Dan, techniky pro urychlení startů do jednotlivých technik a jejich správné provedení kombinací z cvičebních programů 8 a 7.

První víkend – horní řada zleva: Martin Čipera, Luboš Malý, David Dryml, Kateřina Kučerová, Michal Čermák, Václav Doubravský a František Starý.
Dolní řada zleva: Michaela Pešinová, Tereza Kopecká, Michaela Jílková a Matěj Kotrba.

Druhý víkend jsme začali variacemi učebních programů 10, 9 , 8 a 7 pod vedením mistra Františka Starého, I. Dan a mistra Adama Knajbla III. Dan.

Dále byl na programu testovní turnaj. Turnaj začal cvičením forem tj. bojem s imaginárním nepřítelem, kde je kladen důraz na ideální techniku. Po formách pokračoval turnaj sparingem – lehčí formou boje pro nižší pasy a sportovním bojem – kumite. A jaké jsou naše výsledky?

Forma:
Contra Set Martin Čipera 4. místo
Václav Doubravský 5. místo
Quarta Set Kateřina Kučerová 2. místo
Tertia Set Barbora Trtíková 4. místo
Secunda Set Michal Čermák 4. místo
Prima – 9. kyu Jan Krbek 4. místo
kyu Tereza Kopecká 6. místo
David Dryml 7. místo
Prima Kids – přípravka Matěj Kotrba 2. místo

sparing:
MYO – muži žlutí a oranžoví Michal Čermák 1. místo
F16 – ženy pod 16 let Tereza Kopecká 3. místo
M16 – muži pod 16 let Jan Krbek 1. místo
David Dryml 4. místo

Sportovní boj:
FA – ženy absolutní Kateřina Kučerová 2. místo
Barbora Trtíková 4. místo

Celkově se náš vysokomýtský oddíl umístil, se ziskem 39 bodů, na 3. místě mezi všemi zúčastněnými oddíly z celé České republiky. V celorepublikové lize MSKA-CZ 2019 se mýtští karatisté usídlili na skvělém celkovém třetím místě.

Při udílení vyšších technických stupňů jsme se mohli radovat spolu s Michaelou Pešinovou, která obdržela 10. kyu (první žlutý pás).

Druhý víkend – horní řada zleva: Martin Čipera, Kateřina Kučerová, Václav Doubravský, Barbora Trtíková a František Starý.

Dolní řada zleva: Jan Krbek, Tereza Kopecká, Michal Čermák, Matěj Kotrba a David Dryml.

Všem úspěšným karatistům gratulujeme a přejeme jim další skvělé výsledky.