MČR v parkouru

8.-10.11.2019 proběhlo první oficiální Mistrovství České republiky ve sportovním Parkouru, který je nově zařazen mezi gymnastické sporty České gymnastické federace. Soutěž se konala na brněnském výstavišti v rámci Festivalu LIFE!

První den soutěžily 3 kategorie: děti, mladší žáci(žákyně) a starší žáci(žákyně). Reprezentovat náš region a tělocvičnou jednotu dorazilo celkem 6 parkouristů. V kategorii starších žáků Jakub Havlík z Tisové a Nikolas Hendrych z Vysokého Mýta, v kategorii mladších žáků Lukáš Špivák z Vysokého Mýta, Adam Broulík, Mikuláš Krejčí a Dominik Pavliš všichni z Litomyšle . Pro všechny kluky to byla první zkušenost v takto velkém závodě a rozhodně si neudělali ostudu. V první disciplíně Speed Run (proběhnutí dané dráhy na čas) se všichni mladší žáci umístili v lepší polovině a Adam Broulík se probojoval dokonce do finále, tzn. patří mezi 8 nejrychlejších parkouristů v ČR ve své kategorii! Následně proběhla i druhá disciplína. Freestyle, kde již nejde o čas, ale o triky a o to, jak soutěžící využije dráhu. Ani tady se kluci nedali zahanbit a opravdu se snažili. V této disciplíně bohužel Adamovi utekl postup pouze o jednu pozici.
Následující den, v neděli 10.11. pokračovala soutěž v kategorii junior a senior. V kategorii junior se od nás zúčastnil pouze Tomáš Votřel, který v silné konkurenci obsadil ve Speed Runu 14.místo a ve Freestylu 6.místo. Všechny výsledky a informace naleznete na tomto odkazu
https://www.gymfed.cz/993-ceska-republika-ma-prvni-mistry-v-parkouru-v-kategoriich-speedrun-a-freestyle.html
Všem zúčastněným patří velký obdiv za odvahu zkusit něco nového a do dalších startů přejeme mnoho úspěchů. Velkou zásluhu na účasti našich borců mají obětaví rodiče, kteří zajistili dopravu a doprovod. Děkujeme!