Červnový Úvodní seminář karate pro nováčky

O víkendu 1. – 2. června 2019 vyrazili zástupci vysokomýtského oddílu školy Moderního sportovního karate (MSK) do Zábřehu na Moravě na celorepublikové setkání karatistů.

Úvodní seminář MSK probíhá dvakrát ročně a je zaměřen především na uvedení nových karatistů do školy Moderního sportovního karate. Tohoto speciálního semináře se z vysokomýtského oddílu zúčastnili: Jiří Trunec – I. Dan, Michal Čermák – 8. kyu, Kopecká Tereza – 10. kyu, Michaela Pešinová – 10. kyu, Matěj Kotrba – 12. kyu a nováčci Vojtěch Mikuláš Mann a Karla Lásková.

Nováčci a bílé pasy si zopakovaly své základní dovednosti moderního sportovního karate, které se na trénincích učili téměř tři měsíce. Zdokonalovali si své techniky pod vedením mistrů Miloslava Motla, IV. Dan a Jana Radila, II. Dan.

Žluté pasy si také opakovaly základní techniky, ale již v rychlejším tempu
se zapojením plyometrie pod vedením mistra Tomáše Brauna, I. Dan. Pokračovaly nácvikem krytů, modifikacemi přímých úderů, kopů a kombinacemi podmetů.

Pro skupinu oranžových pasů byly připraveny cviky z učebního programu 5 a 6 pod vedením mistryně Aleny Bajerové, III. Dan. Tyto náročné cvičební programy byly prokládány trenérským školením pod vedením koordinátora MSKA-CZ Miroslava Zezulky, VI. Dan.

Na fotce horní řada zleva: Tereza Kopecká, Michaela Pešinová, Karla Lásková, Matěj Kotrba, Vojtěch Mikuláš Mann a Michal Čermák.

Na závěr semináře, při udílení vyšších technických stupňů, jsme byli zastoupeni i členy našeho oddílu. Díky pečlivé přípravě z tréninků odpáskovali všichni vysokomýtští nováčci, kteří do Zábřehu přijeli skládat zkoušku na vyšší pás. Vojtěch Mikuláš Mann obdržel první žlutý pás
(10. kyu) a Karla Lásková obdržela druhý bílý pás (11. kyu). Při „proužkování“ přípravky karate MSK obdržel Matěj Kotrba druhý hnědý proužek (12. stupeň DP).