Podzimní seminář karate 2023 v Zábřehu na Moravě

Na podzim roku 2023 jsme pokračovali celorepublikovým soustředěním karatistů o víkendech 14.-15. října a 21.-22. října 2023. Tentokráte náš vysokomýtský oddíl školy Moderního sportovního karate (MSK) vyrazil na Podzimní seminář EMESKAI-CZ 2023 do Zábřehu na Moravě.

Z našeho oddílu se ho zúčastnili: Martin Čipera – III. Dan; Michaela Jílková – 3. kyu; Tereza Kopecká – 4. kyu; Matěj Kotrba – 7. kyu; Lili Mannová – 8. kyu; Karla Lásková – 8. kyu; Ondra Trung Duc Nguyen – 9. kyu; Radek Jiskra – 10. kyu; Vlastimil Váško – 10. kyu a Antonín Blaha – 10. kyu.

O prvním víkendu jsme se rozdělili do tří skupin dle technické výkonnosti. Skupina bílých, žlutých pasů a dětské přípravky zopakovala a procvičila prvky plyometrických startů do základních technik úderů, přímých kopů. Skupina oranžových pasů se zaměřila na přímé kopy v sériích s kombinacemi podmetů a obloukových kopů. Skupina vysokých pasů si zopakovala varianty všech kombinací s použitím plyometrického efektu.

vítězný oddíl Karate Vysoké Mýto

Druhý víkend jsme v sobotu pokračovali v tréninku, rozdělili jsme se opět do tří skupin. V sobotu odpoledne následovala část turnaje, ve kterém jsme si mohli porovnat svoji technickou vyspělost
s bojovníky z celé republiky ve formách a v neděli v bojích.

Formy:
Contra Set – Martin Čipera 2. místo
Quarta Set – Michaela Jílková 3. místo
Tertia Set – Tereza Kopecká 5. místo
Secunda Set – Matěj Kotrba 3. místo
– Lili Mannová 6. místo
– Karla Lásková 11. místo
Prima – Ondra Trung Duc Nguyen 1. místo
– Radek Jiskra 2. místo
– Antonín Blaha 7. místo
– Vlastimil Váško 9. místo

Boje:
MA – muži absolutní: Martin Čipera 3. místo
FA – ženy absolutní: Tereza Kopecká 2. místo
Michaela Jílková 3. místo
MO – muži oranžoví: Matěj Kotrba 3. místo
FO – ženy oranžové: Karla Lásková 5. – 6. místo
F16 – ženy pod 16 let: Lili Mannová 4. místo
MO16 – muži oranžoví pod 16 let: Ondra Trung Duc Nguyen 1. místo
MY16 – muži žlutí pod 16 let: Vlastimil Váško 3. místo
Radek Jiskra 4. místo
Antonín Blaha 5. místo

Celkově se vysokomýtský oddíl umístil na turnaji Podzimního semináře MSKAI na prvním místě se ziskem 53 bodů. Tímto skvělým výkonem si v Lize Emeskai-CZ 2023 pojistil prvenství (se ziskem 219 bodů) před druhým oddílem z Poličky (170 bodů) a třetím oddílem z Pardubic (140 bodů).
Na listopadovém Mistrovství republiky Emeskai 2023 oddíl Karate Vysoké Mýto obdrží pohár MISTRŮ republiky pro rok 2023 v kategorii oddíl a obhájí tak své prvenství z roku 2022.